Get Adobe Flash player

Okul önlükleri ve formalardaki düğmelere dikkat!
Okul önlükleri ve formaları tamamlayan düğmelerin ne tür maddelerden yapıldığına dikkat etmek gerekiyor. Zira kalitesiz düğmeler kansere bile neden olabiliyor

Kıyafetlerimizin birçoğunda, çocuklarımızın okul önlük ve formalarında bulunan  düğmeler gün içinde en çok temas ettiğimiz eşyaların başında yer alıyor. Yapılan araştırmalar sonucu düğmelerin kanserojen madde içeren malzemelerden yapılıyor olmasının sağlığı önemli ölçüde tehdit ettiği ortaya çıktı. Çocuklar; diş çıkarırken, oyun oynarken, film izlerken üzerindeki giysinin düğmesini ağızlarına götürür, yetişkinler ise yaşamları boyunca sabah ilikliyor, akşam çözüyor, sayısını hatırlamadıkları kadar düğme ile temas ediyorlar. Peki, küçük bir ayrıntı olarak düşünülen, yaşamınızın büyük bir parçası olan düğmenin hangi malzemeden yapıldığı, sağlıklı olup olmadığı önemli midir? Önemlidir çünkü içeriğinde polyester, plastik, naylon bulunan ve normalden çok fitalat (karbon kökenli madde, plastik malzemeyi yumuşatmak için kullanılan kimyasal)  kullanılan düğmeler kanser riskini arttırıyor."Ne giydiğiniz değil neyi giyindiğiniz önemlidir" diyen Form Düğme Genel Müdürü Mustafa Oktay, kıyafet üzerinde küçücük bir ayrıntı gibi duran düğmelerin aslında insan sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek,  doğal ve organik maddelerden elde edilmiş düğmelerin yer aldığı giysilerin tercih edilmesine dikkat çekiyor. ""Oktay, Form Düğme olarak insan sağlığının önemine ve çevre dostu olmaya özen gösterdikleri için korozo, boynuz,  sedef ve kokonattan yüzde yüz doğal olarak düğme ürettiklerinin altını çiziyor.

Sertifikalı ürünleri tercih edin!

Avrupa’nın en önemli tekstil firmalarına düğme modelleri sunan Form Düğme Genel Müdürü Mustafa Oktay, işletmelerin uluslararası standartlara uygun şekilde denetlenmesi ve sağlık sertifikalarına sahip olması gerektiğinin önemine değiniyor. Oktay, tekstil sektöründe tüm ham ve ara maddelerin işlenme aşamalarında zararlı kimyasalların kullanılmadığını içeren, dünya çapında 40 ülke tarafından kabul gören ve uygulanan Oeko Tex ® 100 Standardı’na uygun üretimlerin sağlık açısından çok önemli olduğunu vurguluyor. Form Düğme olarak korozo düğmeyi beyaz olarak ürettiklerini, sonrasında sertifikaya uygun olarak boyandığını belirten Oktay, boynuz, sedef, kokonat gibi diğer doğal malzemelerin orijinal renkleriyle kullanıldığını sözlerine ekliyor.

Doğadan aldığını doğaya geri veriyor

İnsan sağlığına zarar vermeyen yüzde yüz doğal ürünler üreten Form Düğme, çevre dostu olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Form Düğme’nin en çok talep edilen ürünü olan (bir tür palmiye ağacının çekirdeği) Korozo Düğme, kullanımının artması ile birlikte yetişmiş olduğu bölgedeki ormanların kesilmesini önlerken, bu ormanların korunmasını sağlıyor. Korozo düğmeler doğaya bir ay gibi kısa sürede geri dönüyor. Form Düğme’nin bir diğer ürünü olan boynuz düğme ise, eti için kesilen inek ve bufaloların atıklarından boynuzu değerlendirerek üretiliyor.


Yayin tarihi:  08/10/2012
Bu haber toplam 3192 defa okunmuştur
Yazarlar
Untitled Document
Kategori haberleri

Copyright © egitimhabercisi.com
2011
 
 
Bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan
ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
20 Nisan   00:34